Nieuws

Idske pakt tweede prijs in Sneek

Dames Hoofdklasse 8 partuur. (Bron www.knkb.nl)

Tineke Algra won in haar woonplaats de krans met Afke Kuipers en Fenna Zeinstra. In de finale wonnen de dames van Klaske de Jong, Sjoukje Visser en Idske Zijlstra (foto: Henk Hempenius)

Het openings eerst van de finale op deze zaterdag 12 mei 2007 in Sneek was voor partuur Afke Kuipers zij was er als de kippen bij in het tussen spel en via een trik trak wist zij de boven te vinden op 2-6 De strijd barst dan los want gelijk daarna verscheen de eerst 6-6 en wanneer Klaske er in slaagt de bal voor de kaats te keren brengt zij het evenwicht terug. Beide formaties halen alles uit de kast ondanks de zeer moeilijk omstandigheden. In het derde verkaatste eerst is het wederom een 6-6 waarop de beslissing dient te vallen. Met een prachtigezitbal verschalkt Afke het perk van Sjoukje en Idske op 1-1 6-6. De afstand tussen beide formatie groeit eerst voor eerst via een buitenslag van Klaske op 1-2 0-6 en als Afke wederom een zitbal weet te plaatsen bedraagt de telegraaf stand 1-4. Klaske, Sjoukje en Idske blijven echter vechten voor elke 2 punten aan de telegraaf en voor de 3de keer tijdens deze finale valt de beslissing op 6-6. Met een prachtige uithaal van Tineke op 1-4 6-6 vergroot zij de voorsprong naar maar liefst 4 eersten. Klaske, Sjoukje en Idske slagen er maar niet in om de achterstand te verkleinen en zien door een kwaadslag van Sjoukje op 1-5 4-6 de overwinning gaan naar partuur Afke Kuipers. Het was een mooie dag voor partuur Afke Kuipers, Tineke Algra won in eigen stad de krans en het was de 1ste krans op de hoofdklas voor Afke Kuipers. Kaatsvereniging “S neek” stelt ook elk seizoen een koninginne prijs beschikbaar de Langerak Trofee wie mocht er dit jaar Afke Hylkema gaan opvolgen als Koningin. Het werd een zaterdag met een gouden rand voor Afke Kuipers want zij werd uitgeroepen tot Koningin van de Waterpoort partij 2007

In de partij om de derde prijs ging de strijd tussen Géjanna Buma, Imke van der Leest en Jindra ten Kate en Linda Terpstra, Anna-Lyn Wijbenga en Afke Hijlkema. Terpstra c.s. wonnen die strijd gingen dus met de derde prijs aan de haal.

1) Afke Kuipers (koninging), Tineke Algra en Fenna Zeinstra
2) Klaske de Jong, Sjoukje Visser en Idske Zijlstra
3) Linda Terpstra, Anna-Lyn Wijbenga en Afke Hijlkema

terug naar het nieuws overzicht