Nieuws

Idske wint supersocer in Goenga

(Bron www.kfdlg.nl)
Afke Hijlkema koningin op Friviuspartij dames hoofdklasse

De hoofdklassepartij voor dames in Goënga is gewonnen door Géjanna Dijkstra, Gérieke de Groot en Afke Hijlkema. In finale wonnen zij verdiend op 5-3 6-4 van Maaike Joostema, Imke van der Leest en Fenna Zeinstra. Het was een onderhoudende kaatsdag. De dames lieten zich van hun beste kant zien. Kaatsvereniging De Lege Geaën kan daarom terugzien op goed en sportief gebeuren.

Niet dat Dijkstra c.s het gemakkelijk hadden vandaag. In de 2e omloop boden Sjoke van der Veen Hermanna Miedema en Leonie van der Graaf knap partij. Zij sneuvelden op 5-3 6-4. In de halve finale moesten Dijkstra c.s. compleet aan de bak tegen Linda Terpstra, Ingrid de Haan en Miranda Scheffer. De laatsten vochten zich na een 4-2 achterstand knap terug tot 4-4. Na 5-4 voor Dijkstra c.s. werd het ook nog 5-5. Toen was de pijp uit bij Terpstra c.s. Het laatste eerst gaven ze op 6-0 weg. Teleurgesteld verlieten deze dames het veld.

In de finale tegen Joostema c.s. starten de latere winnaars wat stroef, maar liepen daarna vlot uit naar een 4-1 voorsprong. Joostema c.s. vochten zich knap terug, door een verbeterde opslag en sterk perkwerk, tot 4-3. Op 4-3 6-6 kwam echter de klap toen Afke Hijlkema vliegend bovensloeg. En op 5-3 6-4 was het einde van de partij daar door en buitenslag van Maaike Joostema. Afke Hijlkema werd verdiend tot koningin van de partij uitgeroepen en mag de wisselprijs voor een jaar mee naar huis nemen.

De dames konden tijdens de partijen ook nog prijzen verdienen, bijvoorbeeld voor de eerstvolgende bovenslag of zitbal. Zo kwam Idske Zijlstra in het bezit van een supersocer (waterpistool) en was er ook een kaatster die met 24 rollen wc-papier naar huis ging. Deze dame kan dus weer even vooruit c.q. achteruit.

De uitslag:
1. Géjanna Buma, Gériekde Groot en Afke Hijlkema (k)
2. Maaike Joostena, Imke van der Leest en Fenna Zeinstra
3. Linda Terpstra, Ingrid de Haan en Miranda Scheffer

terug naar het nieuws overzicht