Ledenpartijen verslagen

Peloten in Oosthem en Elfsteden vaarders

Op 1 augustus kwamen er vele boten en kano’s overnachten in IJlst welke meededen aan de elfstedentocht te water. Kaatsvereniging Nye Moed hield voor de pasanten een kaatsdemo op het Frisiaplein zodat de mensen uitleg en informatie konden krijgen over deze mooie Friese sport.


Peloten in Oosthem met een echt feestvarken
De feestcommisie van Nye Moed had dit jaar een uitje gepland naar Oosthem. Op het veld in Oosthem werd s’middags gepeloot en s’avonds was het swientje tikken.
Bij het peloten waren er vier parturen welke allemaal een keer tegen elkaar moesten. Dit zou een spannende slot partij brengen omdat beide parturen welke de meeste eersten hadden uit de eerste wedstrijden op het laatst tegen elkaar moesten. Dit zou een spannende partij worden, maar het partuur van Durk van der Wal zou aan het langste eindtrekken.


Uitslag
1e Durk van der Wal, Tiede Dijkstra, Hans Zijlstra, Wietze van der Zee en Klaske Zijsling.
2e Rene Boersma, Lucy de Boer, Ludo Brink en Baukje de Jong.


S’avonds ging het feest door en werd varken wat de hele dag al toeschouwer was aan het spit heerlijk opgegeten. Tot in de late uurtjes branden de vuur korven en was dit ook weer een goed geslaagd feest. Bedankt feest commissie leden
 

terug naar het overzicht