Ledenpartijen verslagen

Damstrastucpartij wordt Van Slooten partij

IJlst, de elfde editie van de Damstrastuc partij, dit jaar verkaatst in IJlst vanwege de veldomstandigheden in Oosthem. Heeft weer een overwinning opgeleverd voor het partuur van Douwe van Slooten. Van deze elf edities wist hij er een stuk of negen te winnen. Dit jaar met zijn maten Jochem de Vries en Wouter van der Goot. Zij hadden de finale bereikt door in een zeer spannende en onderhoudende partij tegen het partuur van Marco Damstra, Bauke Weerstra en Marten Zijlstra hen met 5 – 4 6 – 6 te verslaan.
De finale tegen het partuur van Siebe van der Wal, Ate de Jong en Feite Damstra zou met acht bovenslagen beginnen wat gelijk een fundament was voor de overwinning voor Van Slooten en zijn maten. En ze zouden dan ook de partij winnen met 5 – 0.
De verliezers finale zou spannender worden in een gelijk opgaande strijd gingen de parturen van Klaas Jan Rijpma, Lucy de Boer en Wiepie Oppedijk tegen dat van Nico de Boer, Siebo Zijsling en Afke Huitema. Naar een 5 – 5 6 – 6 stand. Door een bovenslag op deze stand wisten Nico de Boer en zijn maten de winst te behalen.

Uitslag
Winnaarsronde.
1e Douwe van Slooten, Jochem de Vries en Wouter van der Goot
2e Siebe van der Wal, Ate de Jong en Feite Damstra
3e Marco Damstra, Bauke Weerstra en Marten Zijlstra

Verliezersronde
1e Nico de Boer, Siebo Zijsling en Afke Huitema
2e Klaas Jan Rijpma, Lucy de Boer en Wiepie Oppedijk.

 

terug naar het overzicht