Ledenpartijen verslagen

Partuur van Slooten wint de Damstra stuc partij

IJlst, de Damstrastuc apartij is op naam geschreven van Douwe van Slooten, Lieuwe Bergstra en Peter Thiescheffer. De eerste omloop in deze partij bleek meteen de meest bepalende voor het verloop van de wedstrijd. Tegen Jelle v/d Velde, Nolke Bergstra en Bauke Weerstra werd het een spannende strijd waar van Slooten c.s. met een nipte 5-5 6-4 er met de winst vandoor ging.
Een, in dat laatste eerst, bijzonder platte ‘struper’ van Weerstra raakte nipt het voortouw en deed het laatste eerst, wat op dat moment hun kant op kwam, kantelen naar de overwinning voor van Slooten en z’n maten.
Na deze eerste slopende partij wisten beide parturen de 1e plaats te behalen in het verdere verloop. De finale werd gespeeld tegen de gebroeders van der Goot, menaal en verbaal gesteund door opslager Feite Damstra. De verwachtingen van dit partuur waren hoog maar ze konden het helaas niet waar maken… Waarschijnlijk toch de druk die de favorietenrol met zich mee brengt. Deze partij werd 5-0 6-6.
De verliezersronde werd gespeeld tegen het partuur Bart Schuurmans, Nienke Luinenburg en Jan van der Wal welke met 5-2 en 6-2 verloren van de sterkere van der Velde c.s. omdat het perk niet was opgewassen tegen de scheve opslag geweld van de steunpilaar van dit partuur Bauke Weerstra.

Uitslag:
1e Douwe van Slooten, Lieuwe Bergstra en Peter Thiescheffer
2e Peter van der Goot, Wouter van der Goot en Feite Damstra

Verliezersronde:
1e Jelle van der Velde, Nolke Bergstra en Bauke Weerstra
2e Bart Schuurmans, Nienke Luinenburg en Jan van der Wal
 

terug naar het overzicht