Ledenpartijen verslagen

Cees Zijsling Techniek Partij

IJlst, met een prachtige lijst van 14 parturen is voor de eerste keer de Cees Zijsling Techniek partij verkaatst op het land bij de boerderij van Cees en Wiepie. Met prachtige weersomstandigheden konden de 14 parturen na een kop koffie het veld in. Dit allemaal voor de strijd om it pealtsje van Cees.

Na in de tweede omloop een zware partij tegen het partuur van Douwe van Slooten te hebben gekaatst kwam het partuur van Ludo Brink, Martijn Jansen en Jan van der Wal. In de halve finale uit tegen het partuur van Wouter van der Goot, Wiepie Oppedijk en Theo Boschma. Beide klaar voor een flinke strijd. Echter het partuur van Brink wist deze partij met 5 – 1 te winnen. En zo als eerste de finale veilig te stellen. In de andere halve finale ging de strijd tussen het partuur van Bouke Sikma, Berend Oppedijk en Nienke van der Weg. Tegen het partuur van Siebe van de Wal, Marten Zijlstra en Wiebe Wiersma. Het partuur van Sikma kwam door een paar keer op 6 – 6 het eerst te pakken op vier eersten voorsprong. Van der Wal en zijn maten streden nog terug maar op 5 – 2 6 – 6 viel de laatste slag in het voordeel van Sikma c.s. De finale ging vlot van start voor het partuur van Ludo Brink en pakten brutaal en drie eersten voorsprong. Maar toen leek het erop dat de koek op was, en het partuur van Bouke Sikma pakte zes eersten op rij en op 5 – 3 6 – 6 viel de laatste slag en was de prijs binnen.

In de verliezersronde streden het partuur van Douwe Reitsma, Hans Zijlstra en Abe Zijsling tegen het partuur van Teade Huitema, Auke Wiersma en Peter Thiescheffer. Om de vleesprijzen, hier ging de strijd wat gelijker op en viel de laatste slag op 5 – 3 6 -  4 in het voordelel van Douwe Reitsma en zijn maten.

1e Bouke Sikma, Berend Oppedijk en Nienke van der Weg.

2e Ludo Brink, Martijn Jansen en Jan van der Wal

3e Wouter van der Goot, Wiepie Oppedijk en Theo Boschma

 

1e verl. Douwe Reitsma, Hans Zijlstra en Abe Zijsling

2e verl. Teade Huitema, Auke Wiersma en Peter Thiescheffer

3e verl. Siebo Zijsling, Nolke Bergstra en Trees van der Molen

 

terug naar het overzicht