Federatie verslagen

Bam federatie partij IJlst slechts 15 parturen in het veld

IJlst, de jaarlijkse senioren federatie partij in IJlst bracht dit jaar slechts 15 parturen naar IJlst.
Dit waren er drie in de A klasse, acht in de B en vier in de 40+ klasse. Bij de dames waren er maar slechts twee parturen opgegeven. Mede door het NK dames in Minnertsga, zodat het dames kaatsen afgelast was.


De drie parturen in de A klas moesten dus allemaal een keer tegen elkaar kaatsen. Het partuur van Sijbren Koopmans, Jurjan Rijpma en Peter Jansen, en dat van Sijbren Nauta, Peter van Dalfsen en Anno Bergsma moesten het tegen elkaar opnemen na dat ze het beide hadden gewonnen van Wiebe Terw van Schelinga, Sjors Altenburg en Bauke Poelsma. Het zou niet de finale brengen waar het publiek van had gedroomd. In een 5 – 0 6 – 2 overwinning walste het partuur van Sijbren Koopmans over dat van Sijbren Nauta.

In de B klasse ging de finale van de winnaars tussen dat van Johannes Flisijn, Klaas Siderius en Pieter Rienk Bouwma. En dat van Wieger Pieter Boonstra, Ronald Veenstra en Anton Verbeek. Dit was een spannende finale die beide kanten uitkon. Maar de beslissing viel op 5 -5 6 – 4 in het voordeel van het partuur van Boonstra. De verliezers finale ging tussen de parturen van Nolke Bergstra, Michiel Seekles en Sjoerd Hofstee en dat van Douwe Zijlstra, Klaas Jan Rijpma en Wietze van der Zee. Na een gelijke strijd naar de vijf eersten viel de beslissing op 5 – 5 6 – 4 in het voordeel van het partuur Bergstra.

In de C klasse waren een viertal parturen, wat allemaal een keer tegen elkaar moest kaatsen.
Het partuur van Catrinus Kooistra, Harm van Gelderen en Oeds Broersma. Liep over de anderen heen. Met een drietal winst partijen wisten zij de krans te winnen. De tweede prijs was voor het partuur van Broer Andringa, Ate Altenburg en Johan Wittermans met 16 eersten voor.


Uitslag.
A-Klasse
1e Sijbren Koopmans, Jurjan Rijpma en Peter Jansen Boazum

B-Klasse
Winnaarsronde
1e Wieger Pieter Boonstra, Ronald Veenstra en Anton Verbeek Folsgeare
2e Johannes Flisijn, Klaas Siderius en Pieter Rienk Bouwma Goaiingea

Verliezersronde
1e Nolke Bergstra, Michiel Seekles en Sjoerd Hofstee Goaiingea

40+ Klasse
1e Catrinus Kooistra, Harm van Gelderen en Oeds Broersma Goaiingea
2e Broer Andringa, Ate Altenburg en Johan Wittermans Reahus/Tirns

 

terug naar het overzicht