Jeugd verslagen

Jeugdkaatspartij IJlst en Hommerts groot succes

IJlst, onder ideale omstandig heden kon de eerste editie van de bakkerij de Witte jeugdpartij. Voor de jeugdleden van de kaatsverenigingen in IJlst en Hommerts verkaatst worden op vrijdag 7 september. Maar liefst 20 tweetallen stonden in twee categorien in het veld. En het zou dan ook een prachtige kaatsmiddag worden.

Bij de pupillen was het tweetal Melvin Ras en Anna Bosma degene die er wat uitliepen door maar vier eersten tegen in drie partijen wisten zij de eerste prijs te behalen. Het tweetal Jelina Huitema en Iris Potma had de eerste twee partijen met slechts 1 eerst tegen gewonnen. Maar moest met de tweede prijs genoegen nemen. Omdat de laatste partij tegen de Melvin en Anna met 5 – 2 6 – 2 werd verloren.

Bij de welpen waren maar liefst 16 tweetallen op de lijst. En moest er dus drie keer gekaatst worden om in de finale te komen. De eerste halve finale van de winnaarsronde ging tussen de tweetallen Martzen Groenveld en Jakob Jan de Vries. En het tweetal Jelmer de Boer en Jetze Wiersma. Deze partij zou eindigen in 5 – 3 6 – 2 in het voordeel van Jelmer en Jetze. De andere halve finale ging tussen Ineke Huitema en Dani Scheepstra en het tweetal Sanne Koning en Fenneke de Vries. In deze partij waren Sanne en Fenneke sterker en wonnen op 5 – 2 6- 2. En hierdoor waren de finalisten bekend, gezien de standen in de halve finale alle ingrediënten voor een spannende partij. Echter dit zou het niet worden Jelmer en Jetze wisten de finale te winnen op 5 – 0 6 – 4.

Ook de finale van de verliezersronde verliep eenzijdig Frank Zijsling en Fenna v/d Hoek moesten het hierin opnemen tegen Anna Veltman en Gerbrig Jansen. Deze finale zou eindigen op 5 – 1 en 6 – 2 in het voordeel van Frank en Fenna.


Uitslag Pupillen.
1e Melvin Ras (de Hommerts) en Anna Bosma (de Hommerts)
2e Jelina Huitema (de Hommerts) en Iris Potma (de Hommerts)

Uitslag Welpen.
Winnaarsronde.
1e Jelmer de Boer (Drylts) en Jetze Wiersma (de Hommerts)
2e Sanne Koning (Drylts) en Fenneke de Vries (de Hommerts)
3e Martzen Groenveld (de Hommerts) en Jakob Jan de Vries (Drylts)
4e Ineke Huitema (de Hommerts) en Dani Scheepstra (Drylts)

Verliezersronde.
1e Frank Zijsling (Drylts) en Fenna v/d Hoek (de Hommerts)
2e Anna Veltman (de Hommerts) en Gerbrig Jansen (Drylts)
 

terug naar het overzicht