Jeugd verslagen

Kind ouder partij

Kind ouder partij in IJlst onder prachtige omstandigheden
De tweede editie van de kind ouder partij in IJlst werd onder prachtige omstandigheden verkaatst. In een drietal categorieën kwamen er in totaal een elf tweetallen in actie. Bij de welpen was het partuur van Erik Wijnja en Germ Speerstra wat alle partijen wist de winnen en zo de eerste prijs pakte. De eerste twee partijen maar liefst op schone vijf eersten maar in de laatste wedstrijd tegen Iris Zijsling en Wiepie Oppedijk werd het nog 5 – 2. Maar de winst was binnen voor Erik en zijn pake. Iris en haar mem hadden de eerste twee ook gewonnen, dus pakten zij de tweede prijs in de jongste poule.
De poule van de pupillen werd beheerst door Sytze Bram de Witte en Tine Dijkstra. Zij kregen in twee partijen slechts 1 eerst tegen. En dat was in de partij tegen Johannes en Age Jansen. Johannes en Age wisten de andere partij in hun voordeel te beslissen en pakten hiermee de tweede prijs.
In de poule van de schooljeugd en de jeugd waren vier parturen en hier werd spannend gekaatst alle vier parturen gingen voor de prijs. De laatste wedstrijd ging het er nog om tussen de parturen van Reinder en Douwe Rietsma en dat van Jelmer en Nico de Boer. Laatst genoemden hadden op haren en snaren de vorige partij gewonnen van Rijkel en Gerrit Dotinga op 5 – 5 6 – 6. En de eerste in een onderhoudende wedstrijd tegen Germ Wijnja en Ate Speerstra op 5 – 4. Reinder en Douwe hadden spannend gekaatst tegen Germ en Ate en ook pas op 5 – 4 die partij gewonnen. En de eerste tegen Rijkel en Gerrit op 5 – 3 in hun voordeel beslist. De finale werd een 5 – 2 overwinning voor het partuur van Jelmer en Nico.
Uitslag
Welpen
1e Erik Wijnja en Germ Speerstra
2e Iris Zijlsing en Wiepie Oppedijk

Pupillen
1e Sytze Bram de Witte en Tine Dijkstra
2e Johannes en Age Jansen

Schooljeugd/Jeugd
1e Jelmer en Nico de Boer
2e Reinder en Douwe Reitsma
 

terug naar het overzicht