Nieuws

Jeugdfederatie partij in Hommerts - Krans voor Erik Schot

Uitslag Welpen

Op de lijst stonden 11 parturen. Er werd mooi en spannend gekaatst. De finale ging tussen Jasper Pranger uit Sneek en Jelger de Boer uit Hommerts tegen Remco Zeilstra uit Scharnegoutum en Janna vd Hoek uit Hommerts. Eerst ging de finale gelijk op en waren er kansen voor beide parturen. Later konden Jasper en Jelger doordrukken en wonnen zij de kransen, bij een stand van 5-2 6-2. De derde prijs was voor Wiebren Postuma en Theuni Reiker. Zij gingen met 5-3 6-2 ten onder tegen de premiewinnaars.
In de verliezersonde was de eerste prijs voor Marije Sweering uit Folsgare en Esther Schot IJlst. Zij versloegen in de finale Ilse Hylkema uit Gauw en Ylsa vd Meeren uit Jutrijp met 5-1 6-2

Uitslag pupillen

Bij de pupillen stonden 11 parturen op de lijst.
De finale ging tussen de parturen van Johannes Reiker uit Scharnegoutum en Anna Veltman uit Hommerts en Gertjan Bootsma uit Itens en Erik Schot uit IJlst. De finale begon spannend en beide parturen leken kans te maken op de overwinning. Uiteindelijk wist het partuur van Gertjan en Erik een tussensprint te maken. Johannes en Anna kwamen nog wel wat terug, maar niet genoeg om de overwinning te behalen. Op de stand van 5-3 6-4 waren de kransen voor Gertjan en Erik! De derde prijs was voor Lex Potma en Wietze Wempe uit Hommerts, met Jeroen Zeinstra uit IJsbrechtum. Zij verloren de halve finale met 5-3 6-0 van de uiteindelijke winaars.
In de verliezersronde won het partuur van Timen van Gelderen uit Gauw en Reinder Reitsma uit IJlst de finale tegen Geke Posthuma en Marko Hoekstra met 5-3 6-4. Het was een mooie kaatsmiddag.

terug naar het nieuws overzicht