Jubileum 2021

1. Keatsferiening “Nije Moed” – Drylts 100 jier in 2021.

 

Beste leden, oud-leden, sponsoren en belangstellenden van kaatsvereniging Nije Moed uit IJlst,

 

 

Volgend jaar 2021 bestaat de kaats vereniging Nije Moed uit IJlst 100 jaar en dat willen wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Eén van de actie’s die we als bestuur op touw willen zetten is het maken van een 100 jarig jubileum boek van de historie van onze kaats vereniging.

Nu is onze vereniging nooit een hoogvlieger geweest op het “heechste Fryske keats nivo”  maar als je zo door de historie heen bladert zijn er toch wel sportieve, gezellige en andere  hoogtepunten te benoemen en die willen we graag verzamelen zodat we deze mee kunnen nemen in het boek.

En daarvoor hebben we natuurlijk jullie hulp nodig in de vorm van oude sterke verhalen, anekdotes, wist u datjes, enz. enz.

Het zal voor een groot gedeelte van de oud en de huidige leden graven zijn in de krochten van het geheugen maar als je er over gaat nadenken moeten die herinneringen toch vanzelf boven komen drijven.

Zoals bijvoorbeeld de stadspartij of het straatkaatsen op de oude overkluizing, het nachtkaatsen op het Frisiaplein en het zaalkaatsen in de Utherne. Daarnaast natuurlijk de jaarlijks terugkerende ledenpartijen zoals de Damstra Stuc partij, Gebr. Sikma partij en natuurlijk de Zijsling bagger partij.

En wat is er nu mooier om deze herinneringen aan het papier toe te vertrouwen zodat ze voor de eeuwigheid en de volgende generaties bewaart kunnen blijven.

Dus aan jullie de vraag om eens goed na te denken of er ergens nog een mooi verhaal zit wat je graag kwijt zou willen.

Ook oude foto’s of eventueel films zijn natuurlijk van harte welkom en mocht je, om wat voor reden ook, geen mogelijkheid zien om iets op papier te kunnen of willen zetten, we zijn natuurlijk altijd bereid om voor een interview langs te komen.

De mooiste verhalen worden beloond met een artikel in ons boek en het zou geweldig zijn als we jullie reactie voor 01-01-2021 tegemoet mogen zien.

Het mailadres waar je op kunt reageren is nijemoed@outlook.com  maar het mag natuurlijk ook telefonisch op 0515-532721.

 

 

 

Met hartelijke groet,

 

 

Bestuur Kaatsvereniging Nije Moed IJlst