Ledenpartijen verslagen

Mei Nije Moed yn it perk, 100 jier keatsen yn Drylts.

Hoe toepasselijk kan de naam van een jubileumboek zijn, op 4 september traden op de jubileumpartij van Nije Moed maar liefst 71 kaatsers het perk in. In totaal 24 parturen zouden om de jubileumprijs gaan strijden. Het begin van de dag was met koffie en oranjekoek, waarna met woorden van de voorzitter Hans Sikma de dag werd geopend. Ook oud-voorzitter Hendrikus van der Kooi kwam aan het woord. Na hem sprak jubileumboek schrijver Jelle Banga de toegestroomde kaatsers en belangstellenden toe. Na alle woorden werden de eerste boeken uitgereikt aan Jan van der Wal en Nico de Boer. Fotograaf Martin de Groot maakte nog een prachtige groepsfoto waarna de wedstrijd van start ging.

Om in de prijzen te komen moesten er flink wat omlopen gekaatst worden, maar onder prachtige weersomstandigheden was dit geen probleem. De parturen van Klaas Jan Rijpma, Rijkel Dotinga en Janco Schraa streden voor een plaats in de finale tegen het partuur van Klaas Westerbeek, Siebo Zijsling en Jenny van der Wal. De laatsten konden het niet redden en verloren de partij op 5 – 2 6 – 2. In de finale zou het partuur van Rijpma het partuur van Owb Wind, Jan Keuning en Martine Bouma treffen. Deze laatsten wisten de finale via een staand nummer te bereiken. De finale zou eenzijdig worden, Owb en zijn maten kaatsen zeer sterk en wonnen op 5 - 1 6 – 2 de partij.

De halve finale van de verliezersronde ging tussen de parturen van Wim Zijsling, Lammert Wiersma en Henk de Vries. Tegen het partuur van Bouke Sikma, Elisabeth Flapper en Cor Zijsling. Wim en zijn maten wisten deze partij te winnen op 5 – 3 6 – 6. In de finale moesten ze aantreden tegen het partuur van Jelmer de Boer, Minne Zijlstra en Wiepie Oppedijk ook zij hadden naar de finale een staand nummer. Ook deze finale zou net zoals de winnaarsronde snel eindigen. Jelmer en zijn maten wonnen deze partij 5 – 1 6 – 4.

Ondertussen waren de feestelijk heden verder gegaan met de barbecue, en speelde de band de eerste deuntjes. Na de prijsuitreiking kwamen de beentjes nogmaals van de vloer onder de gezellige klanken van Grijze. DJ Sytze de Vries sloot de avond af met vrolijke mee Zingers. Een top dag voor de deelnemers, oud leden, belangstellenden en organiseerde club. Op naar de volgende 100 jaar.

Uitslag
1e Owb Wind, Jan Keuning en Martine Bouma
2e Klaas Jan Rijpma, Rijkel Dotinga en Janco Schraa
3e Klaas Westerbeek, Siebo Zijsling en Jenny van der Wal

1e verl. Jelmer de Boer, Minne Zijlstra en Wiepie Oppedijk
2e verl. Wim Zijsling, Lammert Wiersma en Henk de Vries
3e verl. Bouke Sikma, Elisabeth Flapper en Cor Zijsling 

terug naar het overzicht